Jämför snabblån

Att ta ett snabblån kan vara bra om du har slut på likvida medel och du har utgifter under månaden och vet att du kommer att få lön eller annan inkomst vid slutet av månaden. Det man ska akta sig för är dock om man behöver lång tid att betala tillbaka lånet, eftersom kostnaderna då kan bli höga.
Olika lånebolags villkor varierar relativt mycket, både i räntenivå, men även vem som tillåts ta ett lån.

Lånasmslån.se har oberoende jämförelse av smslån, snabblån och privatlån och jämför över 50 långivare.

Man kan enkelt sortera på t.ex. maximalt lånebelopp eller återbetalningstid för att hitta det lån som passar ens egna önskemål bäst.
Det kan också vara bra att kunna hitta snabblån som har förmånligt introduktionserbjudande till nya kunder eller lånegivare som accepterar betalningsanmärkningar.
Du kan  välja att visa lån som du kan få trots betalningsanmärkning. Du kan också enkelt göra ett urval utifrån lånebelopp och återbetalningstid.
Ställ in summa mellan 1000kr och 50 000kr och återbetalningstid 1 månad till 5 år. Du kan också välja att endast visa räntefria lån.

Du kan också se vilka långivare som har direktutbetalning om du behöver pengarna på kontot direkt för att t.ex. betala en skuld eller en faktura innan förfallodag.

Men som sagt är det viktigt att ha en plan för att kunna betala tillbaka lånet inom en viss tid, t.ex. om man vet att man får en löneutbetalning inom ett visst antal dagar.
Detta då snabblån ofta blir dyrt om man ska låna en längre tid.  Det gäller också att ha koll på räntebegreppen nominell ränta (årsränta) och effektiv ränta på ett lån. Den nominella räntan är den som kreditgivarna brukar marknadsföra utåt. Detta är den totala räntekostnaden på ett lån under 12 månader. Den effektiva ränta är däremot den totala kostnaden av ett lån, det vill säga den nominella räntan (räntekostnaden) plus eventuella  extra avgifter som t.ex. uppläggningsavgifter.  Därför ska man alltid jämföra den effektiva räntan mellan alla kreditgivare.

Lämna en kommentar