Banankakor

Skriv ut recept
Banankakor
Nyttiga energirika och goda. Perfekt att göra om man har övermogna bananer hemma
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 190 grader
  2. Mosa bananerna i en bunke
  3. Tillsätt havregryn, kanel och salt. Blanda väl.
  4. Vänd ner tranbär eller russin
  5. Klicka ut små klickar (ca 1 msk) av smeten på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 10-12 minuter

Havrekex

Skriv ut recept
Havrekex
Maträtt Kex
Portioner
Ingredienser
Maträtt Kex
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  2. Smält smöret och slå i mjölken. Blanda ihop vätskan med de torra ingredienserna.
  3. Kavla ut degen ganska tunt och ta ut rundlar med ett runt kakmått eller ett glas i lämplig storlek.
  4. Lägg kexen på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i 200°c, tills de har fått fin färg. Låt kallna på plåt. Förvara kexen i en burk.

Chokladbollar

Skriv ut recept
Chokladbollar
Chokladbollar, klassiska
Portioner
g
Ingredienser
Portioner
g
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka samman smör och socker.
  2. Tillsätt kakao, kaffe och havregryn och blanda till en fast smet.
  3. Rulla smeten till bollar. Rulla bollarna i kokos eller pärlsocker. Ställ i kylen minst 1 timma innan servering.

Sockerfri granola

Skriv ut recept
Sockerfri granola
Maträtt Frukost
Portioner
Ingredienser
Maträtt Frukost
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader celcius. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Smält försiktigt kokosolja, honung och nötsmör.
  3. Rör ner i grynblandningen och blanda väl.
  4. Häll ut på bakplåtspappersklädd plåt och ställ i mitten på ugnen 20-25 minuter.

Långpannebröd


Skriv ut recept
Långpannebröd
Kök Sverige
Portioner
bitar
Ingredienser
Kök Sverige
Portioner
bitar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll i 6 dl mjölk (av 8) och havregrynen i en kastrull. Koka upp så det blir lite grötigt (inte för tjockt!)
  2. Häll sedan i 2 dl kall mjölk och låt det svalna så det blir fingervarmt (37 grader).
  3. Smula ner jästen i en bunke.
  4. Häll sedan ner havregrynsröran i bunken och blanda tills jästen lösts upp.
  5. Blanda i smör, salt och honung. Blanda i mjölet lite i taget. Degen ska vara lite kladdig men ändå släppa lite lätt från bunken.
  6. Låt jäsa i 30-40 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg i bakplåtspapper i en djup långpanneplåt. Lägg i degen och platta ut den så den ligger jämnt i plåten. Dela upp degen i 16 bitar. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
  8. Sätt in plåten och låt brödet gräddas i 20-25 minuter tills det får en fin färg. Ta ut brödet, skär upp det och låt svalna på ett galler. Brödet går bra att frysa in.