Tomat och purjopaj

Skriv ut recept
Tomat och purjopaj
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär margarinet i bitar. Blanda mjöl och margarin med en matkniv eller i matberedare. Tillsätt vatten och 2 krm salt. Arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i två runda pajformar, ca 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader Celcius
  4. Förgrädda pajskalen ca 10 min mitt i ugnen.
  5. Ansa och skär purjolöken längs med, skölj noga. Skär purjolöken i 1/2 cm tjocka skivor. Dela och strimla paprikan.
  6. Fräs purjolök och paprika i 1/2 dl olja ca 5 min tills löken mjuknar. Krydda med rosmarin 1,5 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
  7. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt havregrädden och låt koka några minuter till en tjock stuvning.
  8. Ta bort från värmen och tillsätt soltorkade tomater och ost
  9. Skär körsbärstomater i halvor.
  10. Fördela röran i pajskalen. Lägg på tomaterna.
  11. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills pajen fått färg. Låt stå en stund innan servering. Servera med sallad.