Zucchinisoppa

Skriv ut recept
Zucchinisoppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka löken. Skala potatis. Skär potatis och zucchini i mindre bitar.
  2. Fräs lök i 2 msk smör tillsammans med cyrryn i en kastrull utan att den tar färg.
  3. Tillsätt potatis och zucchini och fräs ytterligare några minuter. Häll i vatten och buljongtärning och låt soppan koka på svag värme under lock 20 -25 minuter
  4. Tillsätt matlagningsgrädden och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa soppan med turkisk yoghurt vid servering. Servera med bröd, smör och ost.

Grekisk grönsaksgryta i ugn

Skriv ut recept
Grekisk grönsaksgryta i ugn
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök
  3. Ansa och skölj purjolöken. Skär purjo, zucchini, aubergine och morot i ca 2 cm stora bitar.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 2 cm stora bitar. Skär potatis i 1 cm stora bitar.
  5. Lägg alla grönsaker och svampen i en långpanna. Häll på krossade tomater, tomatpure, 1 dl olivolja, 2 dl vatten, oregano, 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Blanda ordentligt.
  6. Ställ in i ugnen ca 35 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om då och då. Servera med bröd, fetaost och tsatsiki

Zucchinibiffar

Skriv ut recept
Zucchinibiffar
Portioner
små biffar
Ingredienser
Portioner
små biffar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka durran enligt anvisningar på förpackning. Låt den svalna.
  2. Riv zucchini grovt och lägg i ett durkslag. Strö över 1 tsk salt och låt stå ca 20 minuter. Pressa ur vätskan ur zucchinin.
  3. Skala och riv vitlöken
  4. Bland zuccinin med vitlök, gräslök, ägg, durra och bovetemjöl. Smula i fetaost. Smaka av smeten med salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 125 grader C. Klicka ut smeten (ca 2 msk per biff) på en bakplåtsklädd plåt. Forma till runda biffar med en sked. Ställ in i ugnen 50-60 minuter