Branschen skakas av den nya digitala ekonomin med kryptovalutor

Riktigt många nya ekonomiska lösningar och digitala teknologier har skapats de senaste åren och vi kan se en enorm förändring inom vår ekonomi, som förmodligen bara kommer fortsätta framåt. Smarta kontrakt, kryptomining och kryptovalutor har skapat en helt ny decentraliserad och en mer jämställd väg för vår ekonomin. Niclas Sandström som är VD och medgrundare av Hilber Group är specialiserad inom blockkedjor och dess investeringar och har bakgrund i fonder och invest banker. Han förklarar att “Det är en teknologisk revolution och effekterna kommer bli väldigt stora”.

Det som är praktiskt med detta ekonomiska system är att det är automatiserat. Finans som är decentraliserad kommer fortsätta utvecklas och växa på marknaden. Det betyder att betalningar och transaktioner dessutom kommer kunna göras utan mellanhänder, vilket gör att transaktionerna kostar mindre och är mer säkra. Idag finns det många som öppnat upp sina ögon för kryptovalutor och därför kommer utvecklingen bara fortsätta framåt. Ju fler personer som investerar i kryptovalutor, gör dessutom så att priset ökar.

Niclas Sandström pratar om en decentraliserad finans, som är en växande del på den ekonomiska marknaden. Detta handlar enkelt om att genomföra betalningar och överföringar utan mellanhänder som banker. Johan Javéus som är chefsstrateg hos SEB förklarar att “Jag ser det som en logisk fortsättning på kryptovalutor. DeFi handlar om att bygga finansiella tjänster runt kryptovalutor på samma sätt som vi har kring vanliga valutor idag”.

När Uniswap lanserades, som var den första decentraliserade börsen, började utvecklingen ta snabb fart och finns både med likviditet som stora centraliserade börser och en lånemarknad med en hög likviditet. Ludvig Öberg som är medgrundare av Safello och bitcoin entreprenören ser denna decentraliserade ekonomi som en demokrateringskraft.

Just nu finns det ingen som vet hur vi kan kunna reglera kryptovalutor, eftersom det ska vara en så jämställd och transparent verksamhet som möjligt, men om marknaden ska bli mer vardaglig så kommer det behöva regleras på något sätt. Många myndigheter tittar på kryptovalutor med försiktiga ögon, men det kan finnas en stor utveckling och intresse i denna slags bransch. Det kommer kunna effektivisera och minska administration i den ekonomiska branschen, vilket kommer spara pengar. Just nu kan myndigheterna inte göra mycket då utvecklingen går så snabbt framåt och de flesta är decentraliserade.

Den stora frågan är hur den finansiella marknaden kommer se ut i framtiden och hur utvecklingen kommer ske. Vi kan se att stora finansiella tjänster som Mastercard har planerat möjlighet att betala och tjäna Bitcoin och andra digitala valutor och även svenska banker har arbetat med kryptovalutor i några år.

Idag kan man använda sig av Bitcoin Era Logga in för att börja investera i Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor som använder ett AI system för att förutspå förändringar i pris och värde på kryptomarknaden. När man börjar investera i kryptovalutor är det bäst att lära sig så mycket som möjligt om marknaden och hur kryptovalutan fungerar. Ju mer man läser och ju mer kunskap man har om kryptovalutor, desto bättre investeringar gör man.

Kommentarer är stängda.