Hitta din bästa kattförsäkring

Självklart ska våra älskade fyrfotingar försäkras, så det är större chans för att de kan få bra vård då det kommer att behövas. Men med så många kattförsäkringar att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken som är bäst för din kattvän.

Det är där en bra webbplats för att jämföra kattförsäkringar kommer till nytta. Du kan jämföra funktioner och priser för olika försäkringar för att hitta den som passar både din katts behov och din budget. Du behöver fundera på olika behov för dig och din katt, till exempel om katten enbart är inomhus eller även utomhus och om katten ska användas för avel.

En annan sak att tänka på är om du vill ha en försäkring som täcker rutin vård, till exempel veterinärbesök och vaccinationer, eller om du bara vill ha akutvård. Vissa försäkringar har också olika åldersgränser, som du också måste tänka på när du planerar att försäkra din katt. För att du ska få bäst kattförsäkring för dig kan det finnas andra saker att fundera över.

Vid val av kattförsäkring

De flesta försäkringar kan så kallat skräddarsys, om du känner att det kan finnas särskilda behov för mer än enbart akutvård. Beroende på hur gammal din katt är och hur dess framtid kan se ut, så kan det finnas olika behov under olika perioder. Om du köper en försäkring när din katt bara är en kattunge täcker du rutinvård, men om din katt blir äldre och du bara är intresserad av akutvård kan du ordna det.

När du ska välja maximalt ersättningsbelopp och självrisk, så behöver du bland annat tänka på kattens ålder och om du redan känner till eventuella sjukdomar, som kan leda till fler veterinärbesök och medicinering i framtiden. Kanske det även kan vara lägligt med tilläggsförsäkring?

När det är dags att jämföra försäkringar

Kanske är du fortfarande osäker på hur du ska tänka med allt, då du bland annat inte är säker på om din katt ska användas till avel eller inte, så diskutera med försäkringsbolaget vilka alternativ det finns för framtida ändringar i försäkringen. De flesta går att ändra, efter hand som katten åldras. Det kan ju uppkomma andra förändringar i kattens eller ditt liv, som gör att försäkringen behöver lite justeringar.

Jämför försäkringar baserat på de uppgifter du är säker på idag och se hur de skiljer sig åt gällande självrisk, maximalt ersättningsbelopp samt vilket betyg och motivering bakom betyget som finns. Vissa webbplatser har också bloggar med användbara tips om katthälsa, som du kan ha nytta av när du väljer försäkring.

Kommentarer är stängda.