Hur kryptovalutor och NFTs kan ändra vår vardagliga ekonomi

De flesta som hör ordet kryptovalutor, Bitcoin eller blockkedjor kommer i de flesta fall se det som en riskfylld marknad, vilket det är. Värdet på en kryptovaluta eller ett token kan ändras drastiskt, både upp- och ner och det finns således risker med att investera i kryptovalutor. Det betyder dock inte att investerare kan lära sig att segla denna kontinuerligt förändrade marknad.

Kryptomarknaden är enormt svår att förutspå, men det finns fortfarande olika tekniker och lärdomar som man kan använda sig av för att lära sig navigera alla upp- och nedgångar som sker i industrin. Idag finns det smarta AI-program som bitcoin pro, där artificiell intelligens hjälper till att förutse marknaden och dess höga volatilitet. I denna artikel tar vi en titt på hur kryptovalutor och NFTs kan ändra på vår vardagliga ekonomi.

Ett sätt för gamers att få in extra pengar

Tack vare NFTs kan gamers och de som spelar online idag ha möjlighet att tjäna in lite extra pengar. Om du är intresserad av spelvärlden har du förmodligen redan god koll på de olika samlarobjekt som spel erbjuder, speciellt inom MMORPG och RPG-spel. Detta är online spel där många personer spelar samtidigt, i samma virtuella värld. 

I själva spelet har dessa objekt ett värde kopplat till sig och tack vare NFT kan de nu bytas ut mot andra kryptovalutor, eller fiatvalutor. Detta är en stor förändring på hur spel online fungerar. 

Snabbare och säkrare betalningar

Användning av blockkedjor och kryptovalutor, har även gjort överföringar enormt mycket snabbare och billigare. Eftersom kryptovalutor är en decentraliserad marknad och ekonomi, finns det inga mellanhänder när transaktioner genomförs och därför är alla överföringar mycket billigare.

Det ökar dessutom säkerheten eftersom man med kryptovalutor inte delar med sig av någon personlig information, jämfört med banker och andra myndigheter där all slags information behövs.

Online målningar och konst med NFTs

Konst online som målningar och andra bilder och videos kan kopplas till en NFT. Det betyder att den konst som skapas online kan säljas som en NFT, precis som när olika objekt kan skapas som samlarföremål. Det finns en enorm stor marknad som kan använda NFTs för att sätta värde på varor och objekt som inte finns i en fysisk form. 

Betalningar med telefonen och QR koder

Kryptovalutor kan betalas med en enkel QR kod, som automatiskt genom betalningen konverterar till den fiatvaluta som accepteras (om de inte accepterar kryptovalutan direkt). Detta finns redan i flera länder, tillsammans med bankomater där det går att använda kort som stödjer kryptovalutor, för att sedan ta ut i fiatvalutor. 

Det går även att betala med kryptovalutor för att köpa varor eller tjänster online. Precis som när man betalar med kort, men istället använder man en hårdvaru- eller mjukvaru plånbok som stödjer kryptovalutor (och oftast andra fiatvalutor). 

När det handlar om allmänheten är det en stor förändring, eftersom det kan ändra vårt sätt att hantera pengar på och det ger även både konstvärlden och spelvärlden en chans att tjäna pengar på vad dem skapar. Kryptovalutor, NFTs och blockkedjor har även en stor påverkan på hur system fungerar, eftersom de skapar snabbare transaktioner och integritet mellan köpare- och användare. Alla överföringar är allmänna, vilket betyder att vem som helst har tillgång till alla transaktioner som genomförs.

Sammanfattning om kryptovalutor i vardagen

Det finns många fördelar med kryptovalutor, blockkedjor och NFTs. Både hur digitala tillgångar kan göra vardagen smidigare, samt sättet hur skapare kan sälja sin kost, bilder och videos. Det öppnar en helt ny värld för både investerare, myndigheter och konstnärer. Dessutom kan blockkedje system hjälpa att göra andra system smidigare, såsom viktiga områden som sjukvård, polis, fängelser och allt däremellan.

Kommentarer är stängda.