Sluta röka med e-cigaretter


För flera ex-rökare innebar ankomsten av e-cigaretter en bra möjlighet till ett bättre alternativ. E-cigaretter representerar en helt ny behandling för de som tidigare testat nikotinläkemedel och nikotinplåster eller övriga farmakologiska hjälpmedel. Inget av dessa simulerar rökning med en enhet som liknar en traditionell cigarett på samma sätt som e-cigaretter. Detta har innebärt att fler fått möjliget att byta över till tobaksfria hjälpmedel som blir ett långvarigt substitut. På den svenska marknaden har Vapehuset.se ett stort sortiment av E-Cigg startpaket och E-juicer till låga priser. Samtliga produkter är godkända för bruk i Sverige och är av högsta möjliga kvalitet. Trots detta har flera beslutsfattare varit väldigt försiktiga med att möjliggöra detta hjälpmedel för den svenska befolkningen. Detta trots ökande forskningsresultaten från utlandet som stöder e-cigaretter för att sluta röka.

Större spridning av e-cigaretter i Europa
E-cigaretter finns allmänt tillgängliga i flertalet länder i Europa. Tack vare detta har man kunnat samla in en hel del forskning från utlandet där det inte finns lika mycket restriktioner som här i Sverige. Sedan några år tillbaka har man dock öppnat upp för flera e-cigaretter som snabbt blivit populära bland ex-rökare och de som gillar att använda elcigaretter helt utan nikotin. I Sverige har dock ett ökat motstånd från nuvarande politiker inneburit att man inte kunnat ta in lika stor variation av elcigaretter och övriga produkter. Detta skrämmer bort Europeiska storbolag som annars planerat att expandera in i den Nordiska marknaden. Nästa på tur är diskussionen och e-juicer/e-vätska som är den vätska som används i maskinerna och dess olika smakvariationer som anses locka unga rökare.

E-juice ska finnas i olika smaker
Ett nytt inslag i debatten kring el-cigaretter är de olika smaker som erbjuds bland e-juicer. Idag finns det flera hundratals olika smaker och en stor mängd varumärken att välja bland. Detta har visat sig uppskattas av användarna då det finns en stor variation att välja bland och risken för att tröttna på en enskild smak eller att inte hitta det man eftersöker minskar med det utökade sortimentet. E-juice hos Vapehuset finns i över 500+ st olika smaker att välja bland. Allt ifrån frukt, drycker, tobak, bakverk och mycket mer. Argumentet mot att ha allt för många variationer har varit att det lockar unga. Trots att flera undersökningar visat att färre unga röker än tidigare tolkar man ändå detta som att det skulle ha en lockande effekt på nya unga kunder. Det finns dock inget forskningsunderlag som styrker detta utan det är enbart ett argument som beslutsfattare använder för att förbjuda e-juice med smak. För att få unga att sluta röka bör man börja med vuxna då det vanligtvis börjar i hemmet.

Färre vuxna som röker hjälper unga
Att hjälpa vuxna att är en bra metod att få även unga att sluta röka. Då en hel del rökning tillkommer från hemmet är det viktigt att undvika att exponera barn från rökning i en tidig ålder. Nikotin är ett oerhört beroendeframkallande ämne som absolut inte ska användas av någon som inte varit tidigare rökare och behöver hjälp med att sluta. Med nya El-cigaretter har det blivit ännu enklare att övergå till ett hälsosammare alternativ. Detta enligt NHS i UK som gjort flera studier där man jämfört effekter hos ex-rökare som övergått till elcigaretter.

Kommentarer är stängda.