Bjud på hotellrum

Om du ska resa bort och bo på hotell under lågsäsong kan du antagligen hitta hotellrum billigare än de priser som anges av hotellet eller på resesiter.

Globalt ligger beläggningen av hotellrum på ca 60 procent.  40 procent av alla hotellrum står alltså tomma. Hotellen vill dock vanligen inte sälja ut dessa till rabatterade priser då man är rädd att det kan skapa en lågprisstämpel på varumärket.

Men dibhotel har hittat en lösning. Kunden kan ange stad, datum, antal bäddar och antal stjärnor som man önskar. Man kan också ange om man vill att det ska finnas gym eller pool på hotellet. För större städer kan man sedan också välja en stadsdel.

Man får sedan ett rekomenderat bud och får veta sannolikheten att något hotell som uppfyller kriterierna kommer att acceptera budet. Man kan justera budet och se sannolikheten att det priset kommer att accepteras.
Budet skickas sedan iväg till alla hotell i området som matchar önskemålen, och en bokning görs på det första hotell som accepterar bokningen. Bokningsförfrågan ligger kvar i 48 timmar men man kan när som helst ta bort sin bokningsförfrågan. Om bokningsförfrågan har blivit accepterad av ett hotell kan man dock inte ta bort bokningen.

 

Gör din bokningsförfrågan och se om du kan få din hotellbokning bra mycket billigare än hotellens ordinarie priser.

 

Lämna en kommentar