Tjäna pengar genom staking av kryptovalutor

Ofta när man pratar om kryptovalutor pratar man om att man kan tjäna pengar genom att kryptovalutornas värde stiger snabbt. Så kan det säkert vara även i framtiden för de kryptovalutor som visar sig ha den bästa tekniken eller av annan anledning blir dominerande på marknaden.

Men ett mer stabilt sätt att tjäna pengar på kryptovalutor är staking. De tidiga kryptovalutorna som t.ex. bitcoin skapas genom ”proof of work” där ”miners” med datorkraft skapar nya coins eller bekräftar transaktioner i blockkedjan.

Men sedan har också blockkedjor som verifieras genom ”Proof of stake” utvecklats t.ex. Cardano med sina ada-coins, Solana med Sol och Algorand med Algos.
Genom att du har dina coins i respektive blockkedjas wallet tjänar du en avkastning på dina coins bara genom att äga dem. Vanligtvis mellan 3 – 6 % per år.

Om sedan kryptovalutan dessutom ökar i värde blir det en bonus. Och om kryptovalutan minskar i värde kan staking-ersättningen kompensera för en del av fallet.

Det finns även kryptovalutor eller aktörer som utlovar flera tiotals eller hundratals procent i ersättning men ofta handlar det då om olika former av scams eller ponzi-schemes så det säkraste är att hålla sig till de välkända kryptovalutorna och läsa på ordentligt innan man satsar sina pengar.

Sedan finns det börser, t.ex. crypto.com, celcius och coinbase som erbjuder någon kombination av en stakingersättning och en ersättning för att man låser in och lånar ut sina coins vilket kan ge något högre procentuell ersättning än de dedikerade wallets.

När du skaffar konto på coinbase och köper kryptovaluta för $100 eller mer får du dessutom bitcoin till ett värde av $10 extra. Sedan kan du få ytterligare kryptovalutor till ett värde av $25 genom coinbase education där du lär dig och får svara på några frågor om ett par olika kryptovalutor.

Skaffa konto på coinbase nu.

Lämna en kommentar