Tjäna pengar med sponsrade blogginlägg

Om du har en blogg med många besökare kan du tjäna pengar som affiliate, d.v.s. genom att ha länkar till annonsörer i din blogg. Vanligen är det ebutiker som vill annonsera och de ger ofta betalt en provision på försäljningen eller ibland betalt per klick eller exponering.

Men värdet för andra webbsidor är ofta mer än bara direkt försäljning. Genom att du skriver om andra företag eller webbsidor i din blogg sprids deras varumärke och när du länkar till dem får de en bättre rank i sökmotorer.

Då kan man även ta betalt för sponsrade blogginlägg där man får betalt per inlägg även om ingen direkt försäljning sker.

Ett exempel på nätverk som förmedlar kontakten mellan bloggar och annonsörer som vill nå ut med sponsrade inlägg är interlinked.se.

Här kan du registrera din blogg och se olika företag som vill nå ut med sponsrade inlägg. Du får också ett förslag på ersättning för ett sponsrat inlägg och kan acceptera det eller ange ditt önskade pris. Sedan får du besked om annonsören vill ha ett inlägg på din sida eller inte och sedan skriver du ditt inlägg och får betalt när det har godkänts.

Lämna en kommentar