Tjäna pengar på Twitch (streaming)

Twitch är den dominerande streamingtjänsten av spel där tusentals spelare streamar sina spel och naturligtvis ännu fler tittar på andras stream.

Man kan tjäna pengar på Twitch men behöver streama ganska mycket och ha återkommande följare för att antingen bli antagen till Twitch partnerprogram eller Twitch affiliate.

För att bli antagen till partnerprogrammet krävs i princip att man streamar dagligen och har en mängd följare och återkommande tittare.

I juniorvariant av twitch partnerprogram kan man också börja tjäna pengar och tanken är att personer som är på gång, men ännu inte når upp till det ordinarie partnerprogrammet ändå kan tjäna pengar på sitt streamande.

För att kunna ta del av det juniorpartnerprogrammet behöver du streama minst 500 minuter under en 30-dagarsperiod, ha minst 50 följare och tre återkommande tittare. Det är med andra ord en betydligt lägre tröskel än för deras ordinarie partnerprogram.

Visserligen är även utdelningen lägre. Initialt finansierades det nya programmet genom mikrobetalningar från tittarna som kunnat köpa animerade emotions som de kan skicka i streamingchatten.  Men inkomster från abonnemang, annonsering, varurekommendationer och försäljning direkt i kanalen kan också bli aktuellt.

I realiteten innebär det att fler personer kan tjäna pengar på tämligen enkla insatser. Genom att streama 15-20 minuter per dag kan du bygga en följarskara och om du har karisma, gör något unikt eller annat intressant eller på annat sätt lyckas locka publiken att komma tillbaka kan du skapa grunden till en extrainkomst.

Ett tips är att streama en viss tid varje dag så att tittarna lättare hittar tillbaka.

Jobba också med att sprida din kanal i dina andra sociala medier och på andra sätt för att kunna nå ut till fler.

Konkurrensen är dock hård och det är många som vill synas och många streamar flera månader med inga eller bara ett par följare.

Lämna en kommentar