Sälj gamla smycken och få pengar direkt

Många väljer att gå till pantbanken  när de inte har pengar att betala en räkning.  De lämnar då in värdeföremål, t.ex. gamla smycken  och räknar med att lösa  ut dem några månader senare och då få tillbaka värdesakerna.   Det fungerar bra om man vet att man kommer att ha gott  om pengar om ett par månader. Men den bittra sanningen är ofta en annan.  Om man har fått betalningsproblem så  fortsätter det ofta även kommande månader om man inte gör något konkret för att förändra situationen.  Det vittnar erfarenheten och den mängd av prylar som faktiskt säljs av pantpankerna för att ägarna inte har löst ut dem.  Och då får man dels betala en ränta till pantbanken under tiden, samt att lånebeloppet  från pantbanken kan vara begränsat  eftersom de tar en risk att man inte betalar tillbaka pengarna och  att intresset vid en försäljning är lågt.
Då är det ofta bättre att sälja av saker som man har för att få in pengarna som behövs. Allra snabbast och smidigast är det att sälja av metaller, framförallt guld,  eftersom det har ett prissatt värde och kan säljas direkt.  När det gäller andra värdeföremål måste man hitta en köpare som är intresserad av just det föremålet.
Det finns aktörer som bara verkar på  internet där man skickar in sitt guld och får pengar utbetalda men om det är likviditetsbrist är det ofta bråttom, t.ex. om man måste köpa något inom en bestämd tid eller betala en faktura för att undvika inkassokostnader eller liknande. Då kan det vara enklast att sälja sitt guld direkt i en fysisk butik.  Stureguld är en etablerad aktör, där man kan sälja sitt guld. Koncernen ägs publikt och  är börsnoterat. Stureguld  köper in guld, silver och diamanter från privatpersoner och företag, så man kan sälja sitt guld  genom att besöka någon av deras butiker i Stockholm. Men om man inte behöver pengarna samma dag eller har långt att ta sig till Stockholm kan man även här tryggt och säkert  skicka in sitt guld och få pengarna utbetalda.

Lämna en kommentar