Bärmoussetårta med bovetecrisp
Maträtt
Efterrätt
Kök
Vegetariskt
Portioner
10
bitar
Portioner
10
bitar
Ingredienser
300
g
bovete
helt
24
st
dadlar
urkärnade, färska
1.5
dl
kakao
2
msk
vatten
1/2
tsk
salt
250
g
blåbär
frysta
2
st
avocado
2
st
banan
grön
250
g
jordgubbar
frysta
bär
mynta
Instruktioner
Lägg bovetet i en sil och skölj med kokande vatten. Låt rinna av.
Rosta bovetet i en torr panna tills det är gyllene. Låt svalna.
Mixa bovetet till mjöl.
Tillsätt dadlarna, kakao, vatten och salt.
Mixa till en jämn smet.
Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ca 20 cm diameter
Mixa blåbär, med en avocado och en omogen banan. Bred ut över bottnen och ställ i frysen i 30 minuter.
Mixa jordgubbar med en avocado och en omogen banan. Bred jordgubbsmoussen över blåbärsmoussen. Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 3 timmar.
Om tårtan står i kylen längre än 3 timmar, ta fram 20 minuter före servering.
Garnera med färska bär och mynta.