Mjöd med humle

Skriv ut recept
Mjöd med humle
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Lös upp sockret i det kokande vattnet.
  2. Skär citronerna i skivor och tag bort kärnorna.
  3. Slå det kokande vattnet över citronskivorna och den i hett vatten sköljda humlen.
  4. När blandningen kallnat, blanda ned jästen, upplöst i litet ljumt vatten. Används öl i stället för humle tillsätts det samtidigt med jästen.
  5. Låt jäsa till nästa dag. Sila och tappa upp på flaskor
  6. I varje flaska lägges några russin och lite socker. Flaskorna korkas och överbindes.
  7. Låt stå över natten i rumsvärme. Förvaras sedan på kallt ställe.

Honungsmjöd

Skriv ut recept
Honungsmjöd
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tvätta citronerna med varmt vatten. Skala dem med potatisskalare, tag bort det vita skalet. Skiva citronerna.
  2. Slå kokande vatten över citronskivorna, skalen och ölet. Låt svalna till 37 grader,
  3. tillsätt honung och jäst. Låt mjödet jäsa ett dygn i rumstemperatur.
  4. Sila och tappa mjödet på flaskor och sätt en tesked socker och ett par russin i varje flaska.
  5. Låt mjödet stå svalt 4–5 dygn innan det serveras.

Bröd i stekpanna

Skriv ut recept
Bröd i stekpanna
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser
  2. Olja pannan och tryck ut degen.
  3. Grädda 10-15 minuter under lock på varje sida.

Kikärtsgryta med squash

Skriv ut recept
Kikärtsgryta med squash
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs lök, squash och paprika. Tillsätt kryddorna.
  2. Koka i 15 minuter.
  3. Tillsätt de kokta kikärtorna.

Squashsoppa

Skriv ut recept
Squashsoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tärna grönsakerna.
  2. Pressa vitlöken med vitlökspress
  3. Blanda allt och koka ca 10 minuter.

Knäckebröd

Recept på knäckebröd

Skriv ut recept
Knäckebröd
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten blandat med olja eller margarin.
  2. Bland i kryddorna och mjölet
  3. Dela degen i 25 bitar
  4. Kavla ut med kruskavel
  5. Grädda 2 minuter i 300 graders ugn.

Rödbetssoppa


Skriv ut recept


Rödbetssoppa

Portioner


Ingredienser

Portioner


Ingredienser


Instruktioner
  1. Hacka lök och palsternacka

  2. Fräs lök och palsternacka (eller rotselleri) i oljan.

  3. Skiva rödbetorna och vatten och låt koka ca 5 minuter.

  4. Finstrimla rödbetsblasten och blanda ner i soppen.

  5. Tillsätt buljongpasta, tomatpuré och saften från 1/2 citron.

  6. Om man vill ha en slät soppa kan allt mixas.

Palsternackssoppa

Skriv ut recept
Palsternackssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär lök och persilja i små bitar
  2. Iägg i en gryta med ca 7 dl vatten och buljongpastan.
  3. Låt småkoka 5 minuter
  4. Mosa med en potatisstöt eller träslev. Om man vill ha en slät soppa kan den mixas.
  5. Strö över finhackad persilja.

Vegansk sockerkaka

Skriv ut recept
Vegansk sockerkaka
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader Celcius
  2. Smörj och bröa en bakform (1,5 liter)
  3. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och fruktsocker.
  4. Blanda vatten och oljan och häll över mjölblandningen och arbeta ihop snabbt.
  5. Häll blandningen i formen och grädda ca 40 minuter.

Potatissoppa med äpple

Skriv ut recept
Potatissoppa med äpple
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skör potatis i bitar. Hacka purjolöken. Riv äpplet grovt
  2. Bryn alltsammans i 1 msk olivolja
  3. tillsätt 6-8 dl vatten och buljongtärning
  4. Tillsätt lagerblad och timjan
  5. Koka upp och låt puttra under lock ca 15 minuter
  6. Tillsätt 2 tsk körvel. Tag upp lagerblad och rör om.
  7. Låt stå på eftervärmen ca 5 minuter.
  8. Strö över finklippt persilja