Vegetarisk lasagne med rotfrukter

Skriv ut recept
Vegetarisk lasagne med rotfrukter
Maträtt Middag
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Middag
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader Celcius
  2. Skölj bönorna och lgäg i en stor bunke
  3. Skala och finhacka vitlöken
  4. Skala och riv rotselleri, palsternacka och morot
  5. Lägg de rivna rotfrukterna, vitlök, creme fraiche, krossad tomat, rosmarin, timjan, 3 tsk salt och 1,5 tsk peppar i bunken med bönorna. Blanda väl.
  6. Varva lasagneplattor och bönröra i en smord långpanna ca 30x40 cm eller två smorda formar ca 20x25 cm. Lägg bönröra på toppen och toppa med riven ost.
  7. Ställ in i mitten av ugnen 35-34 minuter.

Lins och bönchili

Skriv ut recept
Lins och bönchili
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela kärna ur och skär paprikan i bitar
  2. Fräs lök och vitlök i 1,5 dl olja i en stekpanna ca 5 minuter.
  3. Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin, och tomatpuré. Låt fräsa ytterligare några minuter.
  4. Häll över i en stor kastrull. TIllsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, linser, soja, lagerblad och sambal oelek. Låt koka med lock på medelvärme ca 15 minuter tills linserna är mjuka.
  5. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  6. Tillsätt bönor och majs i chilin. Låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med koriander, limeklyftor och gärna en klick matyougurt.

Smörgåspålägg – Mexikanska kikärtor

Skriv ut recept
Smörgåspålägg - Mexikanska kikärtor
Maträtt Pålägg
Portioner
Ingredienser
Maträtt Pålägg
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs lök, vitlök, selleri och paprika.
  2. Tillsätt tomaterna. Blanda i kikärtorna och krydda.
  3. Koka i 30 min. Mixa allt. Servera t.ex. på bröd.