Vegansk rödbetssallad

Skriv ut recept
Vegansk rödbetssallad
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda tärnade rödbetor, äpplen och linser.
  2. Gör en dressing genom att blanda solrosfrömjölken, dill och senap.
  3. Blanda allt eller servera var för sig.

Linsburgare

Skriv ut recept
Linsburgare
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mosa linserna och potatisen.
  2. Blanda i mjölet.
  3. Forma till biffar och lägg på smord plåt eller stekpanna.
  4. Sätt in i 200 graders ugn i 20 minuter eller 5-7 minuter på stekpanna.

Vegansk pytt i panna

Skriv ut recept
Vegansk pytt i panna
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs svamp och lök. Tillsätt tärnad potatis. Därefter linserna. Blanda och låt fräsa en stund på spisen.
  2. Strö över hackad persilja.
  3. Servera med t.ex. syrade rödbetor.

Lins och bönchili

Skriv ut recept
Lins och bönchili
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela kärna ur och skär paprikan i bitar
  2. Fräs lök och vitlök i 1,5 dl olja i en stekpanna ca 5 minuter.
  3. Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin, och tomatpuré. Låt fräsa ytterligare några minuter.
  4. Häll över i en stor kastrull. TIllsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, linser, soja, lagerblad och sambal oelek. Låt koka med lock på medelvärme ca 15 minuter tills linserna är mjuka.
  5. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  6. Tillsätt bönor och majs i chilin. Låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med koriander, limeklyftor och gärna en klick matyougurt.