Ris och grönsaksgryta

Skriv ut recept
Ris och grönsaksgryta
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs den finhackade löken.
  2. Tilsätt råriset.
  3. Blanda i tomatpuré och buljong.
  4. Koka i 45 minuter.
  5. Fräs de skurna grönsakerna och blanda i.
  6. Krydda med oregano och örtsalt.
  7. Servera med finklippt persilja över.

Palsternackssoppa

Skriv ut recept
Palsternackssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär lök och persilja i små bitar
  2. Iägg i en gryta med ca 7 dl vatten och buljongpastan.
  3. Låt småkoka 5 minuter
  4. Mosa med en potatisstöt eller träslev. Om man vill ha en slät soppa kan den mixas.
  5. Strö över finhackad persilja.

Potatissoppa med äpple

Skriv ut recept
Potatissoppa med äpple
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skör potatis i bitar. Hacka purjolöken. Riv äpplet grovt
  2. Bryn alltsammans i 1 msk olivolja
  3. tillsätt 6-8 dl vatten och buljongtärning
  4. Tillsätt lagerblad och timjan
  5. Koka upp och låt puttra under lock ca 15 minuter
  6. Tillsätt 2 tsk körvel. Tag upp lagerblad och rör om.
  7. Låt stå på eftervärmen ca 5 minuter.
  8. Strö över finklippt persilja

Rödbetssoppa

Skriv ut recept
Rödbetssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Finhacka purjon och vitkålen.
  2. Grovriv rödbetan.
  3. Koka allt utom persiljan i 5 minuter.
  4. Strö över hackad persilja.

Vegansk pytt i panna

Skriv ut recept
Vegansk pytt i panna
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs svamp och lök. Tillsätt tärnad potatis. Därefter linserna. Blanda och låt fräsa en stund på spisen.
  2. Strö över hackad persilja.
  3. Servera med t.ex. syrade rödbetor.

Kikärtsgryta

Skriv ut recept
Kikärtsgryta
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka lök och tomat
  2. Skiva morot, palsternacka, paprika och svamp.
  3. Koka upp allt i buljongen.
  4. Smaka av med persilja och mejram

Rotfrukter i ugn

Skriv ut recept
Rotfrukter i ugn
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tvätta rotfrukterna och skär i 2 cm tjocka skivor.
  2. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och häll över olja och salt.
  3. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min.
  4. Ta ut och ringla över flytande honung
  5. Ställ in ytterligare 5 min
  6. Ta ut ur ugnen och strö över hackad persilja, fetaost och solrosfrön

Svampsoppa med fetaost

Skriv ut recept
Svampsoppa med fetaost
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala, dela och finhacka löken.
  2. Skala potatis och skär i mindre bitar
  3. Fräs löken i 2 msk olja ca 3 min.
  4. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.
  5. Tillsätt 6 dl. vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar och potatis. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät.
  6. Låt koka upp och tillsätt 1 dl. creme fraiche och 1.5 dl vitvinsvinäger. Späd ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost och hackad persilja.