
Förberedelsetid | 12 timmar |
Tillagningstid | 1 timma |
Passiv tid | 2 timmar |
Portioner |
bitar
|
Ingredienser
- 12 g färsk jäst
- 4 dl grahamsmjöl 240g
- 5 dl vatten kallt
- 2 dl röda linser torkade (160g)
- 7 dl vetemjöl special 420g
- 3 dl morötter finrivna (120g)
- 2 msk honung
- 2 tsk salt
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Rör ut jästen i grahamsmjölet i vattnet. Täck med en bakduk och låt stå i rumstemperatur över natten eller ca 12 timmar.
- Koka de röda linserna mjuka men inte mosiga.
- Tillsätt vetemjöl special, morötter, honung linser och salt. Arbeta ihop till en lös deg.
- Häll ut degen i en smord långpanna eller ugnsäker form (ca 30x40 cm).
- Låt jäsa i ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skåra försiktigt degen till ca 30 bitar. Grädda i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler.