Rödbetssoppa

Skriv ut recept
Rödbetssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka lök och palsternacka
  2. Fräs lök och palsternacka (eller rotselleri) i oljan.
  3. Skiva rödbetorna och vatten och låt koka ca 5 minuter.
  4. Finstrimla rödbetsblasten och blanda ner i soppen.
  5. Tillsätt buljongpasta, tomatpuré och saften från 1/2 citron.
  6. Om man vill ha en slät soppa kan allt mixas.

Böngryta

Skriv ut recept
Böngryta
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skiva morot och palsternacka och skär potatisen i tärningar.
  2. Koka grönsakerna i buljongen i 5 minuter.
  3. Tilsött bönorna.

Blomkålssoppa

Skriv ut recept
Blomkålssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Finhacka alla grönsaker och koka i buljongen i 5 minuter.

Kikärtsgryta

Skriv ut recept
Kikärtsgryta
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka lök och tomat
  2. Skiva morot, palsternacka, paprika och svamp.
  3. Koka upp allt i buljongen.
  4. Smaka av med persilja och mejram

Rödbetsrårakor med getostcréme

Skriv ut recept
Rödbetsrårakor med getostcréme
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och riv rödbetor, potatis och palsternacka grovt. Krama ur vätskan och lägg rivet i en bunke och blanda med ägg, honung, timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 10 små rårakor på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja. Sätt i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Riv getosten grovt. Mixa den med creme fraiche. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Servera gärna med sallad och bulgur eller couscous.

Vegetarisk lasagne med rotfrukter

Skriv ut recept
Vegetarisk lasagne med rotfrukter
Maträtt Middag
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Middag
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader Celcius
  2. Skölj bönorna och lgäg i en stor bunke
  3. Skala och finhacka vitlöken
  4. Skala och riv rotselleri, palsternacka och morot
  5. Lägg de rivna rotfrukterna, vitlök, creme fraiche, krossad tomat, rosmarin, timjan, 3 tsk salt och 1,5 tsk peppar i bunken med bönorna. Blanda väl.
  6. Varva lasagneplattor och bönröra i en smord långpanna ca 30x40 cm eller två smorda formar ca 20x25 cm. Lägg bönröra på toppen och toppa med riven ost.
  7. Ställ in i mitten av ugnen 35-34 minuter.

Rotfrukter i ugn

Skriv ut recept
Rotfrukter i ugn
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tvätta rotfrukterna och skär i 2 cm tjocka skivor.
  2. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och häll över olja och salt.
  3. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min.
  4. Ta ut och ringla över flytande honung
  5. Ställ in ytterligare 5 min
  6. Ta ut ur ugnen och strö över hackad persilja, fetaost och solrosfrön