Morotshummus

Skriv ut recept
Morotshummus
Maträtt Pålägg
Kök Grekland
Portioner
Ingredienser
Maträtt Pålägg
Kök Grekland
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader Celcius
  2. Skär morötterna i tunna skivor
  3. Lägg på en plåt och blanda med olja och salt.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter
  5. Mixa kikärtor, morot och vitlök med 3 msk olja, citronjuice, tahini och gurkmeja. Späd med vatten till önskad konsistens.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera som pålägg på bröd

Smörgåspålägg – Mexikanska kikärtor

Skriv ut recept
Smörgåspålägg - Mexikanska kikärtor
Maträtt Pålägg
Portioner
Ingredienser
Maträtt Pålägg
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs lök, vitlök, selleri och paprika.
  2. Tillsätt tomaterna. Blanda i kikärtorna och krydda.
  3. Koka i 30 min. Mixa allt. Servera t.ex. på bröd.

Masala med kikärter och spenat

Skriv ut recept
Masala med kikärter och spenat
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök och vitlök
  2. Fräs kardemumma, kanel, pepparkorn, kryddnejlika, lagerblad och chiliflakes i 1 dl olja ca 3 min. i stor stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 2 min under omrörning
  3. Tillsätt tomatpure, gurkmeja, garam masala och 1 tsk salt. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll i 5 dl. vatten och låt koka upp. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Tillsätt kikärtorna och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Rör då och då. Tillsätt ev. mer vatten. Mosa några av kikärtorna så att de reder grytan. Smaka av med citronjuice och ev mer salt.
  5. Ta pannan från värmen och rör ner spenaten.
  6. Servera med ris och nanobröd.