Ris och grönsaksgryta

Skriv ut recept
Ris och grönsaksgryta
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs den finhackade löken.
  2. Tilsätt råriset.
  3. Blanda i tomatpuré och buljong.
  4. Koka i 45 minuter.
  5. Fräs de skurna grönsakerna och blanda i.
  6. Krydda med oregano och örtsalt.
  7. Servera med finklippt persilja över.

Vegansk pytt i panna

Skriv ut recept
Vegansk pytt i panna
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs svamp och lök. Tillsätt tärnad potatis. Därefter linserna. Blanda och låt fräsa en stund på spisen.
  2. Strö över hackad persilja.
  3. Servera med t.ex. syrade rödbetor.

Kikärtsgryta

Skriv ut recept
Kikärtsgryta
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka lök och tomat
  2. Skiva morot, palsternacka, paprika och svamp.
  3. Koka upp allt i buljongen.
  4. Smaka av med persilja och mejram

Vegankåldolmar

Skriv ut recept
Vegankåldolmar
Maträtt Lunch
Kök Vegan
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Lunch
Kök Vegan
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs lök och svamp.
  2. Blanda med ris och nötter.
  3. Förväll kålbladen. Fyll kålbladen med färsen och rulla ihop.
  4. Ståll in i ugn 250 grader ca. 10 minuter.

Svampsoppa med fetaost

Skriv ut recept
Svampsoppa med fetaost
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala, dela och finhacka löken.
  2. Skala potatis och skär i mindre bitar
  3. Fräs löken i 2 msk olja ca 3 min.
  4. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.
  5. Tillsätt 6 dl. vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar och potatis. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät.
  6. Låt koka upp och tillsätt 1 dl. creme fraiche och 1.5 dl vitvinsvinäger. Späd ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost och hackad persilja.