Zucchinisoppa

Skriv ut recept
Zucchinisoppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka löken. Skala potatis. Skär potatis och zucchini i mindre bitar.
  2. Fräs lök i 2 msk smör tillsammans med cyrryn i en kastrull utan att den tar färg.
  3. Tillsätt potatis och zucchini och fräs ytterligare några minuter. Häll i vatten och buljongtärning och låt soppan koka på svag värme under lock 20 -25 minuter
  4. Tillsätt matlagningsgrädden och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa soppan med turkisk yoghurt vid servering. Servera med bröd, smör och ost.

Lins och bönchili

Skriv ut recept
Lins och bönchili
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela kärna ur och skär paprikan i bitar
  2. Fräs lök och vitlök i 1,5 dl olja i en stekpanna ca 5 minuter.
  3. Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin, och tomatpuré. Låt fräsa ytterligare några minuter.
  4. Häll över i en stor kastrull. TIllsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, linser, soja, lagerblad och sambal oelek. Låt koka med lock på medelvärme ca 15 minuter tills linserna är mjuka.
  5. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  6. Tillsätt bönor och majs i chilin. Låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med koriander, limeklyftor och gärna en klick matyougurt.

Svampsoppa med fetaost

Skriv ut recept
Svampsoppa med fetaost
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala, dela och finhacka löken.
  2. Skala potatis och skär i mindre bitar
  3. Fräs löken i 2 msk olja ca 3 min.
  4. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.
  5. Tillsätt 6 dl. vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar och potatis. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät.
  6. Låt koka upp och tillsätt 1 dl. creme fraiche och 1.5 dl vitvinsvinäger. Späd ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost och hackad persilja.

Grekiskt spenatris, spanakoryzo

Skriv ut recept
Grekiskt spenatris
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och finhacka lök och vitlök
  2. Fräs lök och vitlök i 1 dl olivolja tills det får lite färg
  3. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut
  4. Tillsätt 7,5 dl vatten och buljongtärning
  5. Sänk värmen och låt koka på svag värme 15-20 minuter. Rör om då och då. När den mesta vätskan kokat in, späd med ytterligare 1 dl vatten.
  6. Rör ner spenat, citronskal, citronjuice salt och peppar. Ta bort från spisen och rör ner smöret.Strö över dill till serveringen

Grekisk grönsaksgryta i ugn

Skriv ut recept
Grekisk grönsaksgryta i ugn
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök
  3. Ansa och skölj purjolöken. Skär purjo, zucchini, aubergine och morot i ca 2 cm stora bitar.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 2 cm stora bitar. Skär potatis i 1 cm stora bitar.
  5. Lägg alla grönsaker och svampen i en långpanna. Häll på krossade tomater, tomatpure, 1 dl olivolja, 2 dl vatten, oregano, 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Blanda ordentligt.
  6. Ställ in i ugnen ca 35 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om då och då. Servera med bröd, fetaost och tsatsiki