Grekiskt spenatris
Maträtt
Efterrätt
,
Lunch
,
Mellanmål
,
Middag
Kök
Glutenfritt
,
Grekland
,
Vegetariskt
Portioner
4
portioner
Portioner
4
portioner
Ingredienser
3
dl
jasminris
2
st
gul lök
3
st
vitlöksklyfta
2
st
grönsaksbuljongtärningar
200
g
spenat
2
msk
citronskal
finrivet
1
dl
citronjuice
färskpressad
1
tsk
salt
1/2
tsk
svartpeppar
1
dl
olivolja
50
g
smör
1
knippe
dill
Instruktioner
Skala och finhacka lök och vitlök
Fräs lök och vitlök i 1 dl olivolja tills det får lite färg
Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut
Tillsätt 7,5 dl vatten och buljongtärning
Sänk värmen och låt koka på svag värme 15-20 minuter. Rör om då och då. När den mesta vätskan kokat in, späd med ytterligare 1 dl vatten.
Rör ner spenat, citronskal, citronjuice salt och peppar. Ta bort från spisen och rör ner smöret.Strö över dill till serveringen