Morotshummus

Skriv ut recept
Morotshummus
Maträtt Pålägg
Kök Grekland
Portioner
Ingredienser
Maträtt Pålägg
Kök Grekland
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader Celcius
  2. Skär morötterna i tunna skivor
  3. Lägg på en plåt och blanda med olja och salt.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter
  5. Mixa kikärtor, morot och vitlök med 3 msk olja, citronjuice, tahini och gurkmeja. Späd med vatten till önskad konsistens.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera som pålägg på bröd

Rödbetssmoothie med grönkål

Skriv ut recept
Rödbetssmoothie med grönkål
Maträtt Dryck, Smoothie
Kök Raw food
Portioner
glas
Ingredienser
Maträtt Dryck, Smoothie
Kök Raw food
Portioner
glas
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj och skär rödbeta och fänkål i mindre bitar.
  2. Mixa med avocado och banan.
  3. Häll upp i glas

Masala med kikärter och spenat

Skriv ut recept
Masala med kikärter och spenat
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök och vitlök
  2. Fräs kardemumma, kanel, pepparkorn, kryddnejlika, lagerblad och chiliflakes i 1 dl olja ca 3 min. i stor stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 2 min under omrörning
  3. Tillsätt tomatpure, gurkmeja, garam masala och 1 tsk salt. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll i 5 dl. vatten och låt koka upp. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Tillsätt kikärtorna och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Rör då och då. Tillsätt ev. mer vatten. Mosa några av kikärtorna så att de reder grytan. Smaka av med citronjuice och ev mer salt.
  5. Ta pannan från värmen och rör ner spenaten.
  6. Servera med ris och nanobröd.

Grekiskt spenatris, spanakoryzo

Skriv ut recept
Grekiskt spenatris
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och finhacka lök och vitlök
  2. Fräs lök och vitlök i 1 dl olivolja tills det får lite färg
  3. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut
  4. Tillsätt 7,5 dl vatten och buljongtärning
  5. Sänk värmen och låt koka på svag värme 15-20 minuter. Rör om då och då. När den mesta vätskan kokat in, späd med ytterligare 1 dl vatten.
  6. Rör ner spenat, citronskal, citronjuice salt och peppar. Ta bort från spisen och rör ner smöret.Strö över dill till serveringen