Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 3 dl jasminris
- 2 st gul lök
- 3 st vitlöksklyfta
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 200 g spenat
- 2 msk citronskal finrivet
- 1 dl citronjuice färskpressad
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 dl olivolja
- 50 g smör
- 1 knippe dill
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök
- Fräs lök och vitlök i 1 dl olivolja tills det får lite färg
- Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut
- Tillsätt 7,5 dl vatten och buljongtärning
- Sänk värmen och låt koka på svag värme 15-20 minuter. Rör om då och då. När den mesta vätskan kokat in, späd med ytterligare 1 dl vatten.
- Rör ner spenat, citronskal, citronjuice salt och peppar. Ta bort från spisen och rör ner smöret.Strö över dill till serveringen