Portioner |
|
Ingredienser
- 16 st mördarsniglar (spansk skogssnigel) stora
- 3 dl vitt vin
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 st bladselleristjälk
- 1 knippe persilja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja eller smör
- 2 msk parmesanost
- salt
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skölj sniglarna noga 5-6 gånger i nytt vatten för att få bort allt slem.
- Lägg i de sköljda sniglarna i en kastrull och häll över vitt vin så det täcker.
- Låt sniglarna puttra i vinet 60 minuter tillsammans med ett lagerblad och 2 svartpepparkorn
- Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja eller smör ca 20 minuter.
- Ta upp sniglarna och skär upp dem längs långsidan. Ta bort inälvorna med spetsen på en liten kniv.
- Hacka det som är kvar av sniglarna i små bitar och blanda ner i grönsakshacket.
- Strö över parmesan.
- Servera på toast eller till pasta