Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 300 g potatis mjölig
- 2 msk olja
- 500 g svamp blandad
- 6 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl creme fraiche
- 1,5 tsk vitvinsvinäger
- salt
- peppar
- 75 g fetaost
- 0,5 dl persilja hackad
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala, dela och finhacka löken.
- Skala potatis och skär i mindre bitar
- Fräs löken i 2 msk olja ca 3 min.
- Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.
- Tillsätt 6 dl. vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar och potatis. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät.
- Låt koka upp och tillsätt 1 dl. creme fraiche och 1.5 dl vitvinsvinäger. Späd ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost och hackad persilja.