Enkel vaniljsås

Skriv ut recept
Enkel vaniljsås
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull.
  2. Sjud blandningen på svag värme tills såsen tjocknat. Såsen ska inte koka. Vispa hela tiden.
  3. Håll upp såsen i en serveringskål. Vispa då och då medans såsen svalnar. Späd ev. såsen med 0,5-1 dl mjölk eller grädde. Tillsätt vaniljsockret när såsen kallnat.

Rödbetshjärtan

Passar som vackert och nyttigt tillbehör t.ex. till en romantisk middag.

Skriv ut recept
Rödbetshjärtan
Maträtt Middag
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Middag
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka rödbetorna till mindre bitar.
  2. Koka upp vatten och salt och låt rödbetorna koka till de mjuknat.
  3. Häll av vattnet och mosa sedan rödbetorna med en potatismosare.
  4. Blanda ner ägg, creme fraiche och kryddor. Klicka upp i ugnsformar och låt stå i 225°C i 20-30 minuter, eller laga som en limpa och ta ut hjärtformer med en pepparkaksform.

Rödbetsrårakor med getostcréme

Skriv ut recept
Rödbetsrårakor med getostcréme
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och riv rödbetor, potatis och palsternacka grovt. Krama ur vätskan och lägg rivet i en bunke och blanda med ägg, honung, timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 10 små rårakor på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja. Sätt i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Riv getosten grovt. Mixa den med creme fraiche. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Servera gärna med sallad och bulgur eller couscous.

Zucchinibiffar

Skriv ut recept
Zucchinibiffar
Portioner
små biffar
Ingredienser
Portioner
små biffar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka durran enligt anvisningar på förpackning. Låt den svalna.
  2. Riv zucchini grovt och lägg i ett durkslag. Strö över 1 tsk salt och låt stå ca 20 minuter. Pressa ur vätskan ur zucchinin.
  3. Skala och riv vitlöken
  4. Bland zuccinin med vitlök, gräslök, ägg, durra och bovetemjöl. Smula i fetaost. Smaka av smeten med salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 125 grader C. Klicka ut smeten (ca 2 msk per biff) på en bakplåtsklädd plåt. Forma till runda biffar med en sked. Ställ in i ugnen 50-60 minuter