Linsburgare

Skriv ut recept
Linsburgare
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mosa linserna och potatisen.
  2. Blanda i mjölet.
  3. Forma till biffar och lägg på smord plåt eller stekpanna.
  4. Sätt in i 200 graders ugn i 20 minuter eller 5-7 minuter på stekpanna.

Kikärtbiffar

Skriv ut recept
Kikärtbiffar
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mixa kikärtor, potatis och lök.
  2. Blanda i resten.
  3. Forma till biffar.
  4. Stek i lite olja

Bovetebröd

Skriv ut recept
Bovetebröd
Portioner
limpor
Ingredienser
Portioner
limpor
Ingredienser
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i ljummet vatten
  2. Blanda alla ingredienser
  3. Forma 5 bröd
  4. Låt jäsa 20 minuter.
  5. Baka i 10 minuter i 250 graders ugn.

Zucchinibiffar

Skriv ut recept
Zucchinibiffar
Portioner
små biffar
Ingredienser
Portioner
små biffar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka durran enligt anvisningar på förpackning. Låt den svalna.
  2. Riv zucchini grovt och lägg i ett durkslag. Strö över 1 tsk salt och låt stå ca 20 minuter. Pressa ur vätskan ur zucchinin.
  3. Skala och riv vitlöken
  4. Bland zuccinin med vitlök, gräslök, ägg, durra och bovetemjöl. Smula i fetaost. Smaka av smeten med salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 125 grader C. Klicka ut smeten (ca 2 msk per biff) på en bakplåtsklädd plåt. Forma till runda biffar med en sked. Ställ in i ugnen 50-60 minuter