Röra med grönsaker och mördarsniglar (spansk skogssnigel)

Skriv ut recept
Röra med grönsaker och mördarsniglar (spansk skogssnigel)
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj sniglarna noga 5-6 gånger i nytt vatten för att få bort allt slem.
  2. Lägg i de sköljda sniglarna i en kastrull och häll över vitt vin så det täcker.
  3. Låt sniglarna puttra i vinet 60 minuter tillsammans med ett lagerblad och 2 svartpepparkorn
  4. Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja eller smör ca 20 minuter.
  5. Ta upp sniglarna och skär upp dem längs långsidan. Ta bort inälvorna med spetsen på en liten kniv.
  6. Hacka det som är kvar av sniglarna i små bitar och blanda ner i grönsakshacket.
  7. Strö över parmesan.
  8. Servera på toast eller till pasta

Banankakor

Skriv ut recept
Banankakor
Nyttiga energirika och goda. Perfekt att göra om man har övermogna bananer hemma
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 190 grader
  2. Mosa bananerna i en bunke
  3. Tillsätt havregryn, kanel och salt. Blanda väl.
  4. Vänd ner tranbär eller russin
  5. Klicka ut små klickar (ca 1 msk) av smeten på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 10-12 minuter

Kirskålschips

Skriv ut recept
Kirskålschips
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg kirskålen på bakplåtspapper på en plåt
  3. Skvätt över olivoljan och salt och massera in i bladen
  4. Rosta i ugnen ca 15 minuter. Vänd på bladen då och då. Se till att de inte blir brända Om man har mycket blad som ligger ovanpå varandra tar det längre tid än om varje blad ligger för sig. De är klara när de är torra och lite knapriga.

Kirskålspesto

Skriv ut recept
Kirskålspesto
Kirskålspesto är gott, nyttigt och billigt eftersom du kan plocka kirskål (kers) gratis på våren och försommaren
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj kirskålen i vatten
  2. Pressa vitlöken
  3. Mixa kirskål, vitlök, solroskärnor, olivolja, äppelcidervinäger och lite salt tills du får en jämn smet.
  4. Servera som tillbehör till sallad eller som dip

Bröd i stekpanna

Skriv ut recept
Bröd i stekpanna
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser
  2. Olja pannan och tryck ut degen.
  3. Grädda 10-15 minuter under lock på varje sida.

Kikärtsgryta med squash

Skriv ut recept
Kikärtsgryta med squash
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs lök, squash och paprika. Tillsätt kryddorna.
  2. Koka i 15 minuter.
  3. Tillsätt de kokta kikärtorna.

Vegansk sockerkaka

Skriv ut recept
Vegansk sockerkaka
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader Celcius
  2. Smörj och bröa en bakform (1,5 liter)
  3. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och fruktsocker.
  4. Blanda vatten och oljan och häll över mjölblandningen och arbeta ihop snabbt.
  5. Häll blandningen i formen och grädda ca 40 minuter.

Marinerad brysselkål

Skriv ut recept
Marinerad brysselkål
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka brysselkålen mjuk, ca 15 minuter. Låt svalna.
  2. Pressa vitlöken. Blanda med övriga ingredienser.
  3. Häll marinaden över brysselkålen och blanda om.

Raggmunk


köpa xanax utan recept

Skriv ut recept
Raggmunk
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Riv potatisen grovt.
  2. Hacka löken fint.
  3. Blanda alla ingredienser och lägg i en smord ugnssäker form eller i stekpanna.
  4. Stek i ugn 225 grader eller i stekpanna tills de får färg.

Surkål


köpa xanax utan recept

Skriv ut recept
Surkål
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj vitkålshuvudet och ta bort eventuella fula blad. Dela kålhuvudet på mitten.
  2. Strimla kålen så tunt som möjligt t.ex. med en osthyvel. Riv den hårda stammen på ett rivjärn. Lägg i en stor bunke. Strö över salt och kummin och blanda runt.
  3. Stampa kålen med knytnävarna, en träsked eller en stöt tills den börjar vätska sig. När du kan ta en näve kål och krama så att det rinner vätska ur den är det tillräckligt.
  4. Pressa ner kålen i en glasburk med gummiring och bygellås. Ta en näve kål och pressa ner i burken. Fyll på med mer kål. Pressa mellan varje näve och häll i vätska från bunken, lämna ca 3 cm till kanten i toppen.
  5. Se till så att kålen är täckt av vätskan. Eventuellt kan man placera en sten, en vattenfylld ihopknuten 2-liters fryspåse eller dylikt som pressar ner kålen under vätskan. Stäng locket.
  6. Ställ burken mörkt på en tallrik i rumstemperatur (ca 18-22°C) i 14 dagar. Öppna någon gång per dag och pys ut gas som bildas. Om mycket vätska rinner ut under syrningen, och vitkålen ser tor ut, kan du fylla på med saltlake (1 msk salt per liter kokt, avsvalnat vatten).
  7. Flytta burken till kylskåp och låt stå ca 2 veckor innan du äter surkålen. En Där oöppnad burk håller i flera månader.