Röra med grönsaker och mördarsniglar (spansk skogssnigel)

Skriv ut recept
Röra med grönsaker och mördarsniglar (spansk skogssnigel)
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj sniglarna noga 5-6 gånger i nytt vatten för att få bort allt slem.
  2. Lägg i de sköljda sniglarna i en kastrull och häll över vitt vin så det täcker.
  3. Låt sniglarna puttra i vinet 60 minuter tillsammans med ett lagerblad och 2 svartpepparkorn
  4. Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja eller smör ca 20 minuter.
  5. Ta upp sniglarna och skär upp dem längs långsidan. Ta bort inälvorna med spetsen på en liten kniv.
  6. Hacka det som är kvar av sniglarna i små bitar och blanda ner i grönsakshacket.
  7. Strö över parmesan.
  8. Servera på toast eller till pasta

Nässelrisotto

Skriv ut recept
Nässelrisotto
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
Ingredienser
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj nässlorna och förväll dem genom att sänka ner dem i kokande vatten i 2 minuter. Skölj nässlorna snabbt i kallt vatten så kokprocessen stannar av. Pressa ur vattnet ur nässlorna och hacka dem fint.
  2. Värm upp hälften av oljan i en gryta. Häll i risottoriset och låt det sjuda på medelhög värme i 5 minuter under ständig omrörning tills riskornen blivit lätt genomskinliga.
  3. Hacka vitlök och purjolök och lägg i grytan. Stek ihop med riset i någon minut.
  4. Ha i rosmarin och vitt vin och efter någon minut häller du i ungefär 2 dl buljong.
  5. När riset har sugit upp buljongen häller du i 2 dl till och fortsätter så tills all buljong har används. Ha i de hackade nässlorna ihop med sista omgången buljong.
  6. Rör ner resten av olivoljan och den rivna osten.