Nässelrisotto

Skriv ut recept
Nässelrisotto
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
Ingredienser
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj nässlorna och förväll dem genom att sänka ner dem i kokande vatten i 2 minuter. Skölj nässlorna snabbt i kallt vatten så kokprocessen stannar av. Pressa ur vattnet ur nässlorna och hacka dem fint.
  2. Värm upp hälften av oljan i en gryta. Häll i risottoriset och låt det sjuda på medelhög värme i 5 minuter under ständig omrörning tills riskornen blivit lätt genomskinliga.
  3. Hacka vitlök och purjolök och lägg i grytan. Stek ihop med riset i någon minut.
  4. Ha i rosmarin och vitt vin och efter någon minut häller du i ungefär 2 dl buljong.
  5. När riset har sugit upp buljongen häller du i 2 dl till och fortsätter så tills all buljong har används. Ha i de hackade nässlorna ihop med sista omgången buljong.
  6. Rör ner resten av olivoljan och den rivna osten.

Pasta med mangold, parmesan och valnötter


Skriv ut recept


Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Pasta med mangold parmesan och valnötter

Tillagningstid 20 minuter

Portioner
portioner


Ingredienser

Tillagningstid 20 minuter

Portioner
portioner


Ingredienser


Instruktioner
  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten.

  2. Hacka vitlök, mangold och valnötter

  3. Stek vitlöken och mangolden 1-2 minuter

  4. Tillsätt pastan i stekpannan samt 1 dl av pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter.

  5. Tillsätt parmesan och hackade valnötter och servera.