Ris och grönsaksgryta

Skriv ut recept
Ris och grönsaksgryta
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs den finhackade löken.
  2. Tilsätt råriset.
  3. Blanda i tomatpuré och buljong.
  4. Koka i 45 minuter.
  5. Fräs de skurna grönsakerna och blanda i.
  6. Krydda med oregano och örtsalt.
  7. Servera med finklippt persilja över.

Squashsoppa

Skriv ut recept
Squashsoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tärna grönsakerna.
  2. Pressa vitlöken med vitlökspress
  3. Blanda allt och koka ca 10 minuter.

Rödbetssoppa

Skriv ut recept
Rödbetssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka lök och palsternacka
  2. Fräs lök och palsternacka (eller rotselleri) i oljan.
  3. Skiva rödbetorna och vatten och låt koka ca 5 minuter.
  4. Finstrimla rödbetsblasten och blanda ner i soppen.
  5. Tillsätt buljongpasta, tomatpuré och saften från 1/2 citron.
  6. Om man vill ha en slät soppa kan allt mixas.

Lins och bönchili

Skriv ut recept
Lins och bönchili
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela kärna ur och skär paprikan i bitar
  2. Fräs lök och vitlök i 1,5 dl olja i en stekpanna ca 5 minuter.
  3. Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin, och tomatpuré. Låt fräsa ytterligare några minuter.
  4. Häll över i en stor kastrull. TIllsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, linser, soja, lagerblad och sambal oelek. Låt koka med lock på medelvärme ca 15 minuter tills linserna är mjuka.
  5. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  6. Tillsätt bönor och majs i chilin. Låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med koriander, limeklyftor och gärna en klick matyougurt.

Masala med kikärter och spenat

Skriv ut recept
Masala med kikärter och spenat
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök och vitlök
  2. Fräs kardemumma, kanel, pepparkorn, kryddnejlika, lagerblad och chiliflakes i 1 dl olja ca 3 min. i stor stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 2 min under omrörning
  3. Tillsätt tomatpure, gurkmeja, garam masala och 1 tsk salt. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll i 5 dl. vatten och låt koka upp. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Tillsätt kikärtorna och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Rör då och då. Tillsätt ev. mer vatten. Mosa några av kikärtorna så att de reder grytan. Smaka av med citronjuice och ev mer salt.
  5. Ta pannan från värmen och rör ner spenaten.
  6. Servera med ris och nanobröd.

Grekisk grönsaksgryta i ugn

Skriv ut recept
Grekisk grönsaksgryta i ugn
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök
  3. Ansa och skölj purjolöken. Skär purjo, zucchini, aubergine och morot i ca 2 cm stora bitar.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 2 cm stora bitar. Skär potatis i 1 cm stora bitar.
  5. Lägg alla grönsaker och svampen i en långpanna. Häll på krossade tomater, tomatpure, 1 dl olivolja, 2 dl vatten, oregano, 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Blanda ordentligt.
  6. Ställ in i ugnen ca 35 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om då och då. Servera med bröd, fetaost och tsatsiki