Portioner |
|
Ingredienser
- 700 g kikärtor kokta
- 2 st rödlök
- 4 st vitlöksklyfta
- 2 krm kardemummakärnor
- 2 st kanelstänger
- 10 st svartpepparkorn
- 2 st kryddnejlikor
- 2 st lagerblad
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk ingefära riven
- 2 msk tomatpure
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk garam masala
- 2 msk citronjuice färskpressad
- 130 g spenat
- 1 tsk salt
- 1 dl rapsolja
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök
- Fräs kardemumma, kanel, pepparkorn, kryddnejlika, lagerblad och chiliflakes i 1 dl olja ca 3 min. i stor stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 2 min under omrörning
- Tillsätt tomatpure, gurkmeja, garam masala och 1 tsk salt. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll i 5 dl. vatten och låt koka upp. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då.
- Tillsätt kikärtorna och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Rör då och då. Tillsätt ev. mer vatten. Mosa några av kikärtorna så att de reder grytan. Smaka av med citronjuice och ev mer salt.
- Ta pannan från värmen och rör ner spenaten.
- Servera med ris och nanobröd.