Maträtt: Efterrätt
Mandelmuffins
Portioner |
|
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk sojamjöl
- 0.5 dl mandelmjöl
- 1 dl russin
- 2 dl vatten
- 1 dl olja
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Blanda torrvarorna.
- Mixa russin med vatten och bland alla ingredienser.
- Lägg i muffinsformar och ställ in i ugn 225 grader, ca 15 min.
Veganpepparkakor
Instruktioner
- Blötlägg fikon och russin över natten och mosa med bananen.
- Tillsätt kryddorna, nötterna och mjölet och arbeta till en lagom fast deg.
- Låt degen stå i kylskåp några timmar.
- Kavla ut och ta ut formar.
- Grädda på smord plåt 175 grader tills de ser klara ut.
Bärmoussetårta med bovetecrisp
Instruktioner
- Lägg bovetet i en sil och skölj med kokande vatten. Låt rinna av.
- Rosta bovetet i en torr panna tills det är gyllene. Låt svalna.
- Mixa bovetet till mjöl.
- Tillsätt dadlarna, kakao, vatten och salt.
- Mixa till en jämn smet.
- Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ca 20 cm diameter
- Mixa blåbär, med en avocado och en omogen banan. Bred ut över bottnen och ställ i frysen i 30 minuter.
- Mixa jordgubbar med en avocado och en omogen banan. Bred jordgubbsmoussen över blåbärsmoussen. Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 3 timmar.
- Om tårtan står i kylen längre än 3 timmar, ta fram 20 minuter före servering.
- Garnera med färska bär och mynta.
Grekiskt spenatris, spanakoryzo
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 3 dl jasminris
- 2 st gul lök
- 3 st vitlöksklyfta
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 200 g spenat
- 2 msk citronskal finrivet
- 1 dl citronjuice färskpressad
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 dl olivolja
- 50 g smör
- 1 knippe dill
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök
- Fräs lök och vitlök i 1 dl olivolja tills det får lite färg
- Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut
- Tillsätt 7,5 dl vatten och buljongtärning
- Sänk värmen och låt koka på svag värme 15-20 minuter. Rör om då och då. När den mesta vätskan kokat in, späd med ytterligare 1 dl vatten.
- Rör ner spenat, citronskal, citronjuice salt och peppar. Ta bort från spisen och rör ner smöret.Strö över dill till serveringen