Mandelmuffins

Skriv ut recept
Mandelmuffins
Maträtt Efterrätt, Kakor
Portioner
Ingredienser
Maträtt Efterrätt, Kakor
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda torrvarorna.
  2. Mixa russin med vatten och bland alla ingredienser.
  3. Lägg i muffinsformar och ställ in i ugn 225 grader, ca 15 min.

Veganpepparkakor

Skriv ut recept
Veganpepparkakor
Maträtt Efterrätt
Kök Vegan
Portioner
Ingredienser
Maträtt Efterrätt
Kök Vegan
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blötlägg fikon och russin över natten och mosa med bananen.
  2. Tillsätt kryddorna, nötterna och mjölet och arbeta till en lagom fast deg.
  3. Låt degen stå i kylskåp några timmar.
  4. Kavla ut och ta ut formar.
  5. Grädda på smord plåt 175 grader tills de ser klara ut.

Bärmoussetårta med bovetecrisp

Skriv ut recept
Bärmoussetårta med bovetecrisp
Maträtt Efterrätt
Portioner
bitar
Ingredienser
Maträtt Efterrätt
Portioner
bitar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Lägg bovetet i en sil och skölj med kokande vatten. Låt rinna av.
  2. Rosta bovetet i en torr panna tills det är gyllene. Låt svalna.
  3. Mixa bovetet till mjöl.
  4. Tillsätt dadlarna, kakao, vatten och salt.
  5. Mixa till en jämn smet.
  6. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ca 20 cm diameter
  7. Mixa blåbär, med en avocado och en omogen banan. Bred ut över bottnen och ställ i frysen i 30 minuter.
  8. Mixa jordgubbar med en avocado och en omogen banan. Bred jordgubbsmoussen över blåbärsmoussen. Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 3 timmar.
  9. Om tårtan står i kylen längre än 3 timmar, ta fram 20 minuter före servering.
  10. Garnera med färska bär och mynta.

Grekiskt spenatris, spanakoryzo

Skriv ut recept
Grekiskt spenatris
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och finhacka lök och vitlök
  2. Fräs lök och vitlök i 1 dl olivolja tills det får lite färg
  3. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut
  4. Tillsätt 7,5 dl vatten och buljongtärning
  5. Sänk värmen och låt koka på svag värme 15-20 minuter. Rör om då och då. När den mesta vätskan kokat in, späd med ytterligare 1 dl vatten.
  6. Rör ner spenat, citronskal, citronjuice salt och peppar. Ta bort från spisen och rör ner smöret.Strö över dill till serveringen