Mjöd med humle

Skriv ut recept
Mjöd med humle
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Lös upp sockret i det kokande vattnet.
  2. Skär citronerna i skivor och tag bort kärnorna.
  3. Slå det kokande vattnet över citronskivorna och den i hett vatten sköljda humlen.
  4. När blandningen kallnat, blanda ned jästen, upplöst i litet ljumt vatten. Används öl i stället för humle tillsätts det samtidigt med jästen.
  5. Låt jäsa till nästa dag. Sila och tappa upp på flaskor
  6. I varje flaska lägges några russin och lite socker. Flaskorna korkas och överbindes.
  7. Låt stå över natten i rumsvärme. Förvaras sedan på kallt ställe.

Honungsmjöd

Skriv ut recept
Honungsmjöd
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tvätta citronerna med varmt vatten. Skala dem med potatisskalare, tag bort det vita skalet. Skiva citronerna.
  2. Slå kokande vatten över citronskivorna, skalen och ölet. Låt svalna till 37 grader,
  3. tillsätt honung och jäst. Låt mjödet jäsa ett dygn i rumstemperatur.
  4. Sila och tappa mjödet på flaskor och sätt en tesked socker och ett par russin i varje flaska.
  5. Låt mjödet stå svalt 4–5 dygn innan det serveras.

Marsipanhjärtan

Skriv ut recept
Marsipanhjärtan
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blötlägg fikon och russin över natten.
  2. Mixa eller mosa fikon och russin och blanda med mandelmjöl, rödbetssaft och honung till fast konsistens.
  3. Forma till hjärtan.
  4. Låt stå kallt någon timme.

Nyttiga kokosbollar


köpa xanax utan recept

Skriv ut recept
Nyttiga kokosbollar
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blötlägg fikon och russin över natten
  2. Mixa eller mosa fikon och russin och blanda med havreflingor och mandelmjöl till en lagom konsistens.
  3. Forma små bollar och rulla bollarna i kokos.

Banankaka


Skriv ut recept


Banankaka

Portioner


Ingredienser

Portioner


Ingredienser


Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader Celcius

  2. Mosa bananerna. Blanda med malda hasselnötter, grahamsmjöl, kardemumma, kanel russin och bakpulver

  3. Smörj och bröa en form och häll i blandningen i den.

  4. Baka i ugn ca. 20 minuter.

Mandelmuffins

Skriv ut recept
Mandelmuffins
Maträtt Efterrätt, Kakor
Portioner
Ingredienser
Maträtt Efterrätt, Kakor
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blanda torrvarorna.
  2. Mixa russin med vatten och bland alla ingredienser.
  3. Lägg i muffinsformar och ställ in i ugn 225 grader, ca 15 min.

Kokosbollar

Skriv ut recept
Kokosbollar
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blötlägg russin och fikon över natten. Mosa och tillsätt kokos, havreflingor och mandel till en lagom konsistens.
  2. Låt stå 2 timmar. Forma till bollar och rulla i kokos.

Veganpepparkakor

Skriv ut recept
Veganpepparkakor
Maträtt Efterrätt
Kök Vegan
Portioner
Ingredienser
Maträtt Efterrätt
Kök Vegan
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Blötlägg fikon och russin över natten och mosa med bananen.
  2. Tillsätt kryddorna, nötterna och mjölet och arbeta till en lagom fast deg.
  3. Låt degen stå i kylskåp några timmar.
  4. Kavla ut och ta ut formar.
  5. Grädda på smord plåt 175 grader tills de ser klara ut.