Linspastej

Skriv ut recept
Linspastej
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka linserna mjuka med lagerblad.
  2. Ta bort lagerbladet och mixa linserna med övriga ingredienser
  3. Använd som smörgåspålägg eller som tillbehör på matbordet.

Potatissoppa med äpple

Skriv ut recept
Potatissoppa med äpple
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skör potatis i bitar. Hacka purjolöken. Riv äpplet grovt
  2. Bryn alltsammans i 1 msk olivolja
  3. tillsätt 6-8 dl vatten och buljongtärning
  4. Tillsätt lagerblad och timjan
  5. Koka upp och låt puttra under lock ca 15 minuter
  6. Tillsätt 2 tsk körvel. Tag upp lagerblad och rör om.
  7. Låt stå på eftervärmen ca 5 minuter.
  8. Strö över finklippt persilja

Rödbetssoppa

Skriv ut recept
Rödbetssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Finhacka purjon och vitkålen.
  2. Grovriv rödbetan.
  3. Koka allt utom persiljan i 5 minuter.
  4. Strö över hackad persilja.

Lins och bönchili

Skriv ut recept
Lins och bönchili
Portioner
portioner
Ingredienser
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela kärna ur och skär paprikan i bitar
  2. Fräs lök och vitlök i 1,5 dl olja i en stekpanna ca 5 minuter.
  3. Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin, och tomatpuré. Låt fräsa ytterligare några minuter.
  4. Häll över i en stor kastrull. TIllsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, linser, soja, lagerblad och sambal oelek. Låt koka med lock på medelvärme ca 15 minuter tills linserna är mjuka.
  5. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  6. Tillsätt bönor och majs i chilin. Låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med koriander, limeklyftor och gärna en klick matyougurt.

Masala med kikärter och spenat

Skriv ut recept
Masala med kikärter och spenat
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök och vitlök
  2. Fräs kardemumma, kanel, pepparkorn, kryddnejlika, lagerblad och chiliflakes i 1 dl olja ca 3 min. i stor stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 2 min under omrörning
  3. Tillsätt tomatpure, gurkmeja, garam masala och 1 tsk salt. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll i 5 dl. vatten och låt koka upp. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Tillsätt kikärtorna och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Rör då och då. Tillsätt ev. mer vatten. Mosa några av kikärtorna så att de reder grytan. Smaka av med citronjuice och ev mer salt.
  5. Ta pannan från värmen och rör ner spenaten.
  6. Servera med ris och nanobröd.