Lök och bönröra

Skriv ut recept
Lök och bönröra
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hacka lök och purjolök och fräs i lite olja.
  2. Blanda de kokta bönorna och kikärtorna med löken och koka någon minut.

Potatissoppa med äpple

Skriv ut recept
Potatissoppa med äpple
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skör potatis i bitar. Hacka purjolöken. Riv äpplet grovt
  2. Bryn alltsammans i 1 msk olivolja
  3. tillsätt 6-8 dl vatten och buljongtärning
  4. Tillsätt lagerblad och timjan
  5. Koka upp och låt puttra under lock ca 15 minuter
  6. Tillsätt 2 tsk körvel. Tag upp lagerblad och rör om.
  7. Låt stå på eftervärmen ca 5 minuter.
  8. Strö över finklippt persilja

Blomkålssoppa

Skriv ut recept
Blomkålssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Finhacka alla grönsaker och koka i buljongen i 5 minuter.

Rödbetssoppa

Skriv ut recept
Rödbetssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Finhacka purjon och vitkålen.
  2. Grovriv rödbetan.
  3. Koka allt utom persiljan i 5 minuter.
  4. Strö över hackad persilja.

Nässelrisotto

Skriv ut recept
Nässelrisotto
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
Ingredienser
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj nässlorna och förväll dem genom att sänka ner dem i kokande vatten i 2 minuter. Skölj nässlorna snabbt i kallt vatten så kokprocessen stannar av. Pressa ur vattnet ur nässlorna och hacka dem fint.
  2. Värm upp hälften av oljan i en gryta. Häll i risottoriset och låt det sjuda på medelhög värme i 5 minuter under ständig omrörning tills riskornen blivit lätt genomskinliga.
  3. Hacka vitlök och purjolök och lägg i grytan. Stek ihop med riset i någon minut.
  4. Ha i rosmarin och vitt vin och efter någon minut häller du i ungefär 2 dl buljong.
  5. När riset har sugit upp buljongen häller du i 2 dl till och fortsätter så tills all buljong har används. Ha i de hackade nässlorna ihop med sista omgången buljong.
  6. Rör ner resten av olivoljan och den rivna osten.

Grekisk grönsaksgryta i ugn


Skriv ut recept


Grekisk grönsaksgryta i ugn

Portioner
portioner


Ingredienser

Portioner
portioner


Ingredienser


Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader C.

  2. Skala och hacka lök och vitlök

  3. Ansa och skölj purjolöken. Skär purjo, zucchini, aubergine och morot i ca 2 cm stora bitar.

  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 2 cm stora bitar. Skär potatis i 1 cm stora bitar.

  5. Lägg alla grönsaker och svampen i en långpanna. Häll på krossade tomater, tomatpure, 1 dl olivolja, 2 dl vatten, oregano, 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Blanda ordentligt.

  6. Ställ in i ugnen ca 35 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om då och då. Servera med bröd, fetaost och tsatsiki