Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1000 g kidneybönor kokta
- 5 st vitlöksklyftor
- 300 g rotselleri
- 300 g palsternacka
- 200 g morot
- 6 dl creme fraiche
- 800 g krossade tomater
- 2 tsk rosmarin torkad
- 2 tsk timjan torkad
- 18 st lasagneplattor
- 100 g ost riven
- salt
- svartpeppar malen
- olivolja
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader Celcius
- Skölj bönorna och lgäg i en stor bunke
- Skala och finhacka vitlöken
- Skala och riv rotselleri, palsternacka och morot
- Lägg de rivna rotfrukterna, vitlök, creme fraiche, krossad tomat, rosmarin, timjan, 3 tsk salt och 1,5 tsk peppar i bunken med bönorna. Blanda väl.
- Varva lasagneplattor och bönröra i en smord långpanna ca 30x40 cm eller två smorda formar ca 20x25 cm. Lägg bönröra på toppen och toppa med riven ost.
- Ställ in i mitten av ugnen 35-34 minuter.