Vegetarisk lasagne med rotfrukter
Maträtt
Middag
Kök
Vegetariskt
Portioner
8
portioner
Portioner
8
portioner
Ingredienser
1000
g
kidneybönor
kokta
5
st
vitlöksklyftor
300
g
rotselleri
300
g
palsternacka
200
g
morot
6
dl
creme fraiche
800
g
krossade tomater
2
tsk
rosmarin
torkad
2
tsk
timjan
torkad
18
st
lasagneplattor
100
g
ost
riven
salt
svartpeppar
malen
olivolja
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader Celcius
Skölj bönorna och lgäg i en stor bunke
Skala och finhacka vitlöken
Skala och riv rotselleri, palsternacka och morot
Lägg de rivna rotfrukterna, vitlök, creme fraiche, krossad tomat, rosmarin, timjan, 3 tsk salt och 1,5 tsk peppar i bunken med bönorna. Blanda väl.
Varva lasagneplattor och bönröra i en smord långpanna ca 30×40 cm eller två smorda formar ca 20×25 cm. Lägg bönröra på toppen och toppa med riven ost.
Ställ in i mitten av ugnen 35-34 minuter.