Vegetarisk lasagne med rotfrukter

Skriv ut recept
Vegetarisk lasagne med rotfrukter
Maträtt Middag
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Middag
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader Celcius
  2. Skölj bönorna och lgäg i en stor bunke
  3. Skala och finhacka vitlöken
  4. Skala och riv rotselleri, palsternacka och morot
  5. Lägg de rivna rotfrukterna, vitlök, creme fraiche, krossad tomat, rosmarin, timjan, 3 tsk salt och 1,5 tsk peppar i bunken med bönorna. Blanda väl.
  6. Varva lasagneplattor och bönröra i en smord långpanna ca 30x40 cm eller två smorda formar ca 20x25 cm. Lägg bönröra på toppen och toppa med riven ost.
  7. Ställ in i mitten av ugnen 35-34 minuter.

Svampsoppa med fetaost

Skriv ut recept
Svampsoppa med fetaost
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Lunch, Soppa
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala, dela och finhacka löken.
  2. Skala potatis och skär i mindre bitar
  3. Fräs löken i 2 msk olja ca 3 min.
  4. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.
  5. Tillsätt 6 dl. vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar och potatis. Låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät.
  6. Låt koka upp och tillsätt 1 dl. creme fraiche och 1.5 dl vitvinsvinäger. Späd ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med smulad fetaost och hackad persilja.