Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 st gul lök
- 5 st vitlöksklyftor
- 3 st paprikor gula
- 1/2 dl paprikapulver
- 1,5 msk spiskummin
- 1 dl tomatpure
- 1200 g krossade tomater
- 5 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 5 dl linser svarta eller gröna
- 1 dl soja japansk
- 4 st lagerblad
- 1/2 msk sambal oelek
- 380 g kidneybönor kokta
- 380 g stora vita bönor kokta
- 250 g majs
- salt
- peppar
- olivolja
- lime
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela kärna ur och skär paprikan i bitar
- Fräs lök och vitlök i 1,5 dl olja i en stekpanna ca 5 minuter.
- Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin, och tomatpuré. Låt fräsa ytterligare några minuter.
- Häll över i en stor kastrull. TIllsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, linser, soja, lagerblad och sambal oelek. Låt koka med lock på medelvärme ca 15 minuter tills linserna är mjuka.
- Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
- Tillsätt bönor och majs i chilin. Låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med koriander, limeklyftor och gärna en klick matyougurt.