Ris och grönsaksgryta

Skriv ut recept
Ris och grönsaksgryta
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fräs den finhackade löken.
  2. Tilsätt råriset.
  3. Blanda i tomatpuré och buljong.
  4. Koka i 45 minuter.
  5. Fräs de skurna grönsakerna och blanda i.
  6. Krydda med oregano och örtsalt.
  7. Servera med finklippt persilja över.

Hirslåda

Skriv ut recept
Hirslåda
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll hirs i eldfast form tillsammans med buljongen.
  2. Hacka lök, paprika och tomat och blanda ner i hirsen.
  3. Grädda 30 minuter i 225 graders ugn.

Böngryta

Skriv ut recept
Böngryta
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skiva morot och palsternacka och skär potatisen i tärningar.
  2. Koka grönsakerna i buljongen i 5 minuter.
  3. Tilsött bönorna.

Blomkålssoppa

Skriv ut recept
Blomkålssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Finhacka alla grönsaker och koka i buljongen i 5 minuter.

Rödbetssoppa

Skriv ut recept
Rödbetssoppa
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Finhacka purjon och vitkålen.
  2. Grovriv rödbetan.
  3. Koka allt utom persiljan i 5 minuter.
  4. Strö över hackad persilja.

Nässelrisotto

Skriv ut recept
Nässelrisotto
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
Ingredienser
Förberedelsetid 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj nässlorna och förväll dem genom att sänka ner dem i kokande vatten i 2 minuter. Skölj nässlorna snabbt i kallt vatten så kokprocessen stannar av. Pressa ur vattnet ur nässlorna och hacka dem fint.
  2. Värm upp hälften av oljan i en gryta. Häll i risottoriset och låt det sjuda på medelhög värme i 5 minuter under ständig omrörning tills riskornen blivit lätt genomskinliga.
  3. Hacka vitlök och purjolök och lägg i grytan. Stek ihop med riset i någon minut.
  4. Ha i rosmarin och vitt vin och efter någon minut häller du i ungefär 2 dl buljong.
  5. När riset har sugit upp buljongen häller du i 2 dl till och fortsätter så tills all buljong har används. Ha i de hackade nässlorna ihop med sista omgången buljong.
  6. Rör ner resten av olivoljan och den rivna osten.