Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 500 g zucchini
- 1 st gul lök
- 200 g potatis mjölig
- 1,5 msk curry
- 8 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl matlagningsgrädde
- smör
- salt
- svartpeppar
- turkisk yougurt till servering
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skala potatis. Skär potatis och zucchini i mindre bitar.
- Fräs lök i 2 msk smör tillsammans med cyrryn i en kastrull utan att den tar färg.
- Tillsätt potatis och zucchini och fräs ytterligare några minuter. Häll i vatten och buljongtärning och låt soppan koka på svag värme under lock 20 -25 minuter
- Tillsätt matlagningsgrädden och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa soppan med turkisk yoghurt vid servering. Servera med bröd, smör och ost.