Lins och morotsbröd
Lins och morotsbröd. Ett nyttigt och proteinrikt bröd
Portioner
Förberedelsetid
15
bitar
12
timmar
Tillagningstid
Passiv tid
1
timma
2
timmar
Portioner
Förberedelsetid
15
bitar
12
timmar
Tillagningstid
Passiv tid
1
timma
2
timmar
Ingredienser
12
g
färsk jäst
4
dl
grahamsmjöl
240g
5
dl
vatten
kallt
2
dl
röda linser
torkade (160g)
7
dl
vetemjöl special
420g
3
dl
morötter
finrivna (120g)
2
msk
honung
2
tsk
salt
Instruktioner
Rör ut jästen i grahamsmjölet i vattnet. Täck med en bakduk och låt stå i rumstemperatur över natten eller ca 12 timmar.
Koka de röda linserna mjuka men inte mosiga.
Tillsätt vetemjöl special, morötter, honung linser och salt. Arbeta ihop till en lös deg.
Häll ut degen i en smord långpanna eller ugnsäker form (ca 30×40 cm).
Låt jäsa i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader. Skåra försiktigt degen till ca 30 bitar. Grädda i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler.