Häll i 6 dl mjölk (av 8) och havregrynen i en kastrull.
Koka upp så det blir lite grötigt (inte för tjockt!)
Häll sedan i 2 dl kall mjölk och låt det svalna så det blir fingervarmt (37 grader).
Smula ner jästen i en bunke.
Häll sedan ner havregrynsröran i bunken och blanda tills jästen lösts upp.
Blanda i smör, salt och honung. Blanda i mjölet lite i taget.
Degen ska vara lite kladdig men ändå släppa lite lätt från bunken.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg i bakplåtspapper i en djup långpanneplåt. Lägg i degen och platta ut den så den ligger jämnt i plåten. Dela upp degen i 16 bitar. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
Sätt in plåten och låt brödet gräddas i 20-25 minuter tills det får en fin färg.
Ta ut brödet, skär upp det och låt svalna på ett galler.
Brödet går bra att frysa in.