Långpannebröd


Skriv ut recept
Långpannebröd
Kök Sverige
Portioner
bitar
Ingredienser
Kök Sverige
Portioner
bitar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll i 6 dl mjölk (av 8) och havregrynen i en kastrull. Koka upp så det blir lite grötigt (inte för tjockt!)
  2. Häll sedan i 2 dl kall mjölk och låt det svalna så det blir fingervarmt (37 grader).
  3. Smula ner jästen i en bunke.
  4. Häll sedan ner havregrynsröran i bunken och blanda tills jästen lösts upp.
  5. Blanda i smör, salt och honung. Blanda i mjölet lite i taget. Degen ska vara lite kladdig men ändå släppa lite lätt från bunken.
  6. Låt jäsa i 30-40 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg i bakplåtspapper i en djup långpanneplåt. Lägg i degen och platta ut den så den ligger jämnt i plåten. Dela upp degen i 16 bitar. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
  8. Sätt in plåten och låt brödet gräddas i 20-25 minuter tills det får en fin färg. Ta ut brödet, skär upp det och låt svalna på ett galler. Brödet går bra att frysa in.

Syltade gröna tomater

Skriv ut recept
Syltade gröna tomater
Maträtt Tillbehör
Kök Sverige, Vegan
Portioner
Ingredienser
Maträtt Tillbehör
Kök Sverige, Vegan
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skölj, ansa och skär tomaterna i klyftor och lägg dem i väl rengjorda burkar (3 l)
  2. Koka upp alla övriga ingredienser. Låt koka 5 minuter
  3. Häll den varma lagen över tomaterna och stäng locket på burkarna
  4. Förvara i kylskåp Låt stå minst en vecka före servering