Tillgång till information vid en katastrofsituation


Information
Idag hämtar många i första hand information via internet och det man kan göra för att i möjligaste mån ha tillgång till denna källa av information är att t.ex. ha flera olika abbonemang t.ex. både en fast uppkoppling och en mobil uppkoppling. Dessutom måste vi kuna förse mobilen med ström vid ett strömavbrott, lämpligen genom att ha en eller flera powerbanks laddade i förväg tillgängliga eller att ha en handdriven eller soldriven mobilladdare.

Men vid en katastrofsituation kan åtkomsten till internet vara bruten p.g.a. faktorer som vi inte har kontroll över. Samhällets primära kanal för information till allmänheten kommer ännu en tid vara via radiosändningar. Därför behöver man en batteridriven radio med extra batterier, alternativt en vevradio som kan drivas med handkraft.

Att ha tillgång till fakta, instruktioner, kontaktuppgifter, kartor och annan information i pappersform eller lagrad lokalt på hårddisk är också en bra förberedelse för att inneha tillräckliga kunskaper för att klara av en katastrofsituation, och naturligvis ännu bättre att lära sig utantill hur man använder olika typer av utrustning samt annan användbar information.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *