Röra med grönsaker och mördarsniglar (spansk skogssnigel)
Ingredienser
16
st
mördarsniglar (spansk skogssnigel)
stora
3
dl
vitt vin
1
st
gul lök
1
st
morot
1
st
bladselleristjälk
1
knippe
persilja
2
st
vitlöksklyftor
1
msk
olivolja
eller smör
2
msk
parmesanost
salt
Instruktioner
Skölj sniglarna noga 5-6 gånger i nytt vatten för att få bort allt slem.
Lägg i de sköljda sniglarna i en kastrull och häll över vitt vin så det täcker.
Låt sniglarna puttra i vinet 60 minuter tillsammans med ett lagerblad och 2 svartpepparkorn
Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja eller smör ca 20 minuter.
Ta upp sniglarna och skär upp dem längs långsidan. Ta bort inälvorna med spetsen på en liten kniv.
Hacka det som är kvar av sniglarna i små bitar och blanda ner i grönsakshacket.
Strö över parmesan.
Servera på toast eller till pasta